MamaQaireen Shoppe On Facabook

Search This Blog

Loading...

Monday, March 26, 2012

Bagaimana Nak Kuruskan Lengan

Bagaimana nak kuruskan lengan? Mungkin ramai yang mencari cara nak kuruskan dengan cepat. Maklumlah lengan yang flabby mungkin tak disukai oleh empunya badannya sendiri >__<



Saya sendiri pernah mengalaminya. Lengan yang besar dan flabby.. walaupun tak tunjuk kat orang, tapi diri sendiri yang nak kecilkan lengan. Kepuasan diri orang kata.
Jadi bagaimana? Adakah suplemen Shaklee untuk kuruskan lengan?

Sebelum itu jom kita tengok apa penyebab flabby arm ni:

(1) Lambakan lemak badan 

(2) Atropi iaitu otot yang tidak digunakan secara aktif menjadikan tisu2 di sekelilingnya lembik dan berlemak

(3) Kulit yang pernah meregang

Kata kuncinya ialah dengan membuang lemak dan membina otot.

Jadi, cara-cara nak menguruskan lengan termasuk:

- melakukan angkat berat pada lengan. Guna dumbell yang kecil tu je. Kalau tak ada boleh guna seterika lama yang berat giler tu (saya guna seterika je)
- kurangkan makanan berlemak
- dari segi suplemen Shaklee, boleh ambil Cinch Shake mix atau ESP untuk membina otot.

Selamat mencuba! 




credit



Sebarang Pertanyaan Sila Hubungi mama :

1. LIKE fanpage MamaQaireen Shoppe 
2. PM saya di fb, Dilla Jalil
3. Emel admin@mamaqaireen.com
4. SMS/ Whatsapp saya di 017-5657552.



These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...