MamaQaireen Shoppe

Search This Blog

Wednesday, October 8, 2014

Hari 3 ~ Apa Yang Ada Dalam Handbag Saya | Cabaran 7 Hari Entry

Hari ke 3 untuk cabaran berblog ni pula berkenaan dengan Handbag pula, tajuknya Apa Yang Ada Dalam Handbag Saya. Tu dia..saya selalu panggil handbag saya Tool Box..hahahaha. Mana idaknye, segala benda mak nenek ada dalam tu. Pastu yang pentinya handbag saya mesti bersaiz besar. Kalau yang kecil2 tu memang tak layan lah. Dari zaman anak dara lagi, kalau beli handbag mesti saiz bagak umpamanye kalau bawa masuk anak panda pun muat..muahaha!



Actually saya ada beberapa handbag (cehhh nak cite ada banyak handbag lettew). Bukan apa, senang sikit kan? 1 untuk pelasah dan kegunaan harian..1 lagi untuk Dinner dan kenduri kawin (ok..gi kenduri kawin kenalah cun2 sikit..heee). Dan yang lain2 tu..tengok pada tempat.

Ok..ni adalah contoh Handbag saya yang saya buat pelasah. Boleh tengok contoh bila dipakai. Syarat utama mesti BESAR, KULIT & TIDAK MUDAH KOTOR.

Contoh bila pakai

Sendiri punye

Handbag ni memang besar dan best sangat (bagi saya lah, memang bestlah, tapi orang lain tak tahulah pula..hehee). Segala mak nenek saya boleh letak. Ye ler...dah ada anak kecil ni, tak boleh nak berhias bagai..nak buat kerja dengan sopan santun pun susah. So apa yang teradap je..heheee..semuanye nak cepat. So cara terbaik..apa yang ada depan mata semua bawa masuk dalam handbag.

Gambar ni diambil selepas balik dari
coaching anak didik Shaklee :)

Pastu dah alang2 handbag ni besar, saya tak perlu bawa banyak bag. Semua benda letak dalam 1 bag. Sampaikan MacBook Pro pun boleh masuk!hahahaha..suami saya mula2 tengok saya letak Mac dalam handbag, terkejut dia..wakakakaka...



Saya ni pula bukan minah makeup bagai, so dalam tu memang tak delah. Yang ada pun minyak wangi..kot2 tiba2 berbau masam dekat baju ni..spray je lah..hehee. Pastu diary dan pen wajib ada, wallet saya ada 2. 1 untuk peribadi, 1 lagi untuk duit COD barangan Shaklee. Pastu lain2 ada stokin, barang anak, pampes tu mmg ada je..senang! Dan selebihnye syiling, resit dan sampah lah kot..hahahaha

Ok, itu saje lah kot apa yang ada dalam handbag saya.

Anda sharelah pula khazanah yang ada dalam handbag anda ;)


3 comments:

  1. hehe..thanks for the idea..beg pelasah n beg kenduri..

    http://bit.ly/1AZptt8

    ReplyDelete
  2. beg pelasah..beg basahan? jenama coach.huwaaaaaaaa. nak nangis

    ReplyDelete
  3. ummu hasni : bag kenduri pakai waktu gi kenduri je..bag pelasah penuh dgn sampah sarap..kekeke

    Gedung Sinar Sihat : saya beli murah je..masa gi US hari tu..kalau bagi tahu harga mesti korang menangislah..sebab tak sangka semurah tu!! muahaahaha...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...